2006-09-14

Lonelygirl15



Säga vad man vill, men visst håller medielandskapet på att ändras. Tänk att kunna nå ut till så många mottagare... gerillareklam på hög nivå. Verkar dock inte som dom hade något speciellt att säga, ville väl bara testa och se om det gick... i och för sig går väl även denna erfarenhet att ha med på CV't i framtiden...

Bree verkade vara en helt vanlig amerikansk tonårstjej, som videobloggade på youtube.com under namnet Lonelygirl15. Videoklippen där Bree pratade om sin vardag, sina föräldrar och sin vän Daniel sågs av hundratusentals tittare, och somliga fans byggde webbsajter tillägnade Lonelygirl15. Antydningar om mörkare ting, något slags religiös kult, gjorde publiken än mer fascinerad.

Nu har det visat sig att det hela var ett projekt skapat och drivet av tre aspirerande filmmakare från Los Angeles: en nätentusiast vid namn Miles Beckett (28), manusförfattaren Mesh Flinders (26) och advokaten Greg Goodfried (27).

Flinders och Beckett träffades på en fest. Beckett hade en idé om att skapa en mystisk berättelse särskilt för nätet, och Flinders hade arbetat på en manusidé om en blyg men framåt tonårstjej. De två utvecklade idén under de följande dagarna innan de slog sig ihop med Goodfried.

Videoklippen spelades in i ett sovrum någonstans i Los Angeles-trakten med hjälp av "två skrivbordslampor (en trasig), ett öppet fönster och en 130-dollars kamera". Skådespelerskan som spelar "Bree" har enligt Los Angeles Times identifierats som Jessica Rose, en 19-åring från Nya Zeeland som studerar skådespeleri i L.A.

Filmmakarna hade avsikten att låta användarnas kommentarer till videoklippen styra utvecklingen av handlingen - men de hade inte räknat med att fansen skulle bli så engagerade att de försökte spåra upp Bree.

Sanningen bakom Lonelygirl15 uppdagades när man med hjälp av spårningsprogram upptäckte att email skickade från Lonelygirls konto verkade komma från den välkända Hollywoodagenturen Creative Artists Agency i Beverly Hills. CAA blev involverade i sammanhanget för någon månad sedan och har bekräftat att Beckett, Flinders och Goodfried numera är CAA-klienter.

Avslöjandet om Lonelygirl15 tycks ha tagits emot med blandade känslor bland fansen. Somliga säger sig fortfarande vara intresserade av att se hur historien utvecklas - och andra är övertygade om att själva avslöjandet är ytterligare en bluff...

Källa: TV4 och Los Angeles Times


JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Bob Dylan - Desolation Road

1 comment:

Anonymous said...

Ramlade in och kollade info om Lonelygirl15.

Myste med Kirchsteiger :)