2006-04-27

Bo som en kung

Elvis Presleys första hus är till salu på Ebay. Det är en anspråkslös fyrarumsvilla i Memphis, som han köpte när hans karriär tog fart.

Elvis Presley köpte huset med sina royalties i mars 1956 då han var 21 år gammal. Han bodde där tillsammans med sina föräldrar och mormor i ett år, skriver AP.

En månad efter att han flyttat in slog han igenom med hitlåten ”Heartbreak Hotel”, som placerade sig etta på Billboards topplista. Det var slutet på det privatliv han tidigare kunnat åtnjuta i området. Fans trängdes på gatan och polisen fick ständigt kallas dit.

Under tiden Presley bodde i huset installerade han en bassäng i trädgården. Bassängen var då den största i hela Memphis. Presley lät även bygga ett hus med två omklädningsrum i anknytning till bassängen. Både huset och bassängen finns kvar på egendomen.

I mars 1957 gav han upp huset och flyttade in i ett stort kolinialhus, som hette Graceland. Ett hem som Presley sedan gjorde världsberömt.

Auktionen på Ebay håller på till den 14:e maj. Enligt AP ligger det högsta budet hittills på cirka 100 000 dollar, motsvarande 754 000 kronor. Budet är lagt av Elvis Unlimited, en organisation som driver ett Elvismuseum och en Elvisaffär i Randers i Danmark.

Källa: Näringsliv24

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Grandaddy - Disconnecty

No comments: