2006-04-20

Veronica Mars

Ni missar väl inte Veronica Mars på SVT?! Det var min fru som började titta, men nu är även jag fast. Deckare och såpa i high school-miljö, ungefär som Hercule Poirot och Beverly Hills 90210 ihop... Allt är så härligt amerikanskt tillrättalagt, dom som är farliga är sådär lagom farliga... MysTV helt enkelt... Läs bara vad dagens avsnitt handlar om....

20.00 Veronica Mars
Del 12 av 22. En hittills hemlig sammanslutning av inflytelserika elever på Neptune High iscensätter en plan för att sätta dit Veronica. Genom plantering av bevismaterial lyckas de också med sitt uppsåt, och Veronica tvingas försöka bevisa sin oskuld för såväl polis som skolledning. I samma veva lyckas hon tillskansa sig nya, överraskande uppgifter om Lilly Kanes sista tid i livet.



Kort flashback om du missat denna guldserie:

Veronica Mars tillhörde de populära på sin high school i Neptune, södra Kalifornien. Hon tillhörde inte de rika i staden, kallade 09:or, men hennes liv verkade perfekt; pappa Keith var sheriff, hon hade sin familj, en bästa vän och hon var tillsammans med Duncan Kane, son till billionären Jake Kane, en av de mest inflytelserika männen i Neptune. Men en dag förändrades allt. För ett år sedan hittades Veronicas bästa vän Lilly Kane mördad och när Veronicas pappa anklagade Lillys pappa Jake Kane för mordet vände sig alla i staden emot familjen Mars. När sedan en annan man erkände mordet på Lilly avsattes Keith som sheriff och Veronicas mamma kunde inte längre klara av situationen och lämnade dem. Någon vecka tidigare hade dessutom Duncan gjort slut med Veronica och när hon valde att stå på sin pappas sida förlorade hon alla vänner i skolan. Med sitt gamla liv helt förstört navigerar nu Veronica mellan att klara av skolan och sitt extraknäck på Keiths privata detektivbyrå. Dessutom hinner hon även med att försöka lösa fall åt elever och hämnas på gamla fiender, samtidigt hon fortsätter att undersöka mordet på sin Lilly, för varken Veronica eller Keith tror rätt person sitter i fängelse för brottet. Eller hade hennes pappa helt fel?

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Thin Lizzy - Cold Sweat

No comments: