2007-01-25

Medelsvensson


Nu är det kartlagt hur den genomsnittlige svensken ser ut.

Hon heter Anna Johansson, är 42 år, har en tvåårig gymnasieutbildning och arbetar inom vården. Anna är sedan femton år tillbaka gift med 39-årige Lars som arbetar inom industrin.

Familjen Johansson består vidare av barnen Johan 15 år och Emma tolv år samt ett husdjur av obestämd art. Johan går i nian och planerar att fortsätta på gymnasiets samhällsprogram, lillasyster Emma går i sexan.

Johanssons bor i villa i en tätort. Det kan hända att de bor i landets största kommun Stockholm eller varför inte i Hallsberg som vad gäller folkmängd kommer på plats 145 av Sveriges 290 kommuner. En annan möjlighet är att de bosatt sig mitt i landet. Beroende på hur man mäter hamnar man antingen i Flataklocken i Medelpad alternativt i Ytterhogdal i Härjedalen.

Vad gör då vår medeljohansson på fritiden. Kanske putsar Lars på den silvergrå Volvon av 2000 års modell medan Anna surfar på nätet eller läser en bok. Av de sammanboende har 97 procent dator hemma och 93 procent internet.

Barnen idrottar flera gånger i veckan. När de är hemma tittar de på tv, pratar i sina mobiltelefoner samt, om de är ordningssamma, städar sina rum. De lägger inte mer än en till två timmar i veckan på att göra sina läxor.

Familjen åker på semester en vecka om året och har tillgång till ett fritidshus. Annat som är värt att veta om oss medelsvenskar är att vi älskar kaffebröd och godis.

Familjen sätter i sig ett kilo bullar och kakor samt 1,2 kilo godis i veckan. Det har gjort Lars lite överviktig. Även Annas och Lars veckokonsumtion av en liter vin, en 6:a starksprit och tre burkar starköl kan naturligtvis bidra till Lars ökade midjemått.

När det gäller familjens ekonomi tjänar Anna och Lars tillsammans 50 000 kronor i månaden, efter skatter och bidrag har de 32 000 kronor att spendera varav en fjärdedel går till boendekostnader. Totalt har de månadsutgifter på 31 300 kronor.

Sist kan vi konstatera att Anna kan räkna med att leva tills hon är 83 år gammal medan Lars bör bli 79 år. Allt enligt Statistiska Centralbyrån.

Källa: E24.se

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Hello Saferide - Get Sick Soon

No comments: