2006-10-25

Prickiga pop-pinglor



Jag har tidigare skrivit lite om The Pipettes här, sa jag att jag vann deras signerade album ;-) Fortsätter puffa lite, för det svänger så bra, och dom dansar så snyggt...

De prickiga pop-pinglorna The Pipettes har precis släppt sin första platta ”We Are The Pipettes”´. Och det var inte bara hype – skivan är fruktansvärt bra. The Pipettes träffades på ett beachparty i Brighton. Becki, Gwenno och Rose använder alla, charmigt nog, efternamnet Pipette. Deras trademark: koreograferade scenframträdanden à la The Supremes, doo-wop körer och polkadotutstyrslar i kombination med finurliga synthslingor och det bästa ur Riot Grrrl-vågen har gett dem fans över hela världen. The Pipettes är här för att stanna!

Tjejerna backas av bandet The Cassettes och tillsammans gör de sitt bästa för att återskapa Phil Spectors svulstiga ljudbild. Målet är att ”vrida tillbaka klockan till tiden innan Beatles förstörde allt”. Det är retro men fräscht, enkelt men synnerligen dansant, förföriskt och briljant. Pipettes är helt enkelt riktigt coola och musikmässigt ligger jämförelsen mellan dom och The Shangrilas, The Cookies och The Teddy Bears nära till hands fast Pipettes kan skryta med uppdaterade post-feministiska texter som är smarta, rakt på sak och inte alls besvärande gravallvarliga. Alla Le Tigre-fans borde vara extatiska – nu finns det något ännu bättre.

Debuten har fått lika mycket beröm och lovord som allt bandet tidigare gett ut. Singlarna har dock inte bara fått bra kritik utan bandet har lyckats placera sig som högst på 26:e plats på engelska Billboardlistan. Inte illa efter bara runt två år tillsammans! The Pipettes har tidigare spelat tillsammans med band och artister som Graham Coxon (Blur), The Magic Numbers, The Go! Team och British Sea Power.

Det finns ingen ursäkt att inte skaka rumpan till The Pipettes! Släpp ölen och upp på dansgolvet!

Kolla på videon till "Pull Shapes" här! Och på videon till "Judy" här!

AKTUELLT SKIVSLÄPP = "We Are The Pipettes" (Memphis Industries) släpptes i Sverige den 14:e augusti.

HEMSIDA = http://www.thepipettes.co.uk/

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Feist - Now At Last

No comments: