2006-10-25

Årets seniorutvik!

Visst, det är för en god sak, men samtidigt är det riktigt corny... Vem vill se Britt Ekland grensla en stol naken med minihund, eller Alexandra Zazzi naken skärandes grönsaker? Vem är målgruppen? Antar att det inte är den lokala bilmeken eller pojkrummet?! Skall kalendern uppfattas som komisk eller seriös? Gör Zazzi detta för att desperat klänga sig kvar i mediebruset? Är Zazzi verkligen senior? Får man skära purjolök naken utan att hälsovårdsmyndigheten kommer? Frågorna hopar sig... Jag fick i alla fall dra på munnen, tack för det :-)


Maud Adams spelar cello - naken. Alexandra Zazzi lagar mat - naken. Britt Ekland viker ut sig med en minihund. De mogna kalenderflickorna vill bredda skönhetsidealet och stödja forskning för kvinnors hälsa.

Det är tredje året som ett antal kända svenska kvinnor på decenniers avstånd från tonåren kastar kläderna och visar att skönhet och sexighet kan vara något som lagras med värdighet och stil. I kalendern "Svenska kalenderflickorna 2007" kan sexighet liknas vid gourmetmat och ett fint vin, snarare än vid snabbmat och läsk. Vilket ju annars är det vanliga i vår kultur.

Förlagan är de brittiska kalenderflickorna, där medelålders och äldre damer från en klassisk engelsk by poserade bakom syltburkar och med städattiraljer. Den kalendern blev en jättesucce´och storyn om de oortodoxa engelska damerna blev senare film med bland andra Helen Mirren i en av huvudrollerna. Och suget efter bilder av kvinnor som inte är flickor tycks vara stort även i Sverige, vilket den svenska kalendern visat.

Alexandra Charles, nu 59 år och tidigare Sveriges okrönta nattklubbsdrottning, startade 1,6 miljonersklubben för att stödja forskning om kvinnors hälsa. Hon är själv med i kalenderflickorna för tredje året.

Källa: Salong K

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: Steve Earle - John Walker's Blues

No comments: