2006-11-20

Koop Islands


Koop är aktuella med ny skiva. Soft musik, men varför envisas dom med att ha klänning, någon som vet?

Det är nu över fyra år sedan den svenska duon Koop kom med sitt album "Waltz For Koop" som öppnade dörrarna ut i en värld av öppna armar. Nu är bandet här med nya albumet "Koop Islands" som gick in på albumlistans 11:e plats och de är även aktuella med nya singeln ”Come to Me” som roterar på TV och radio. Albumet är en vidaregång på deras väg kantad av modern, elektronisk jazz, men den här gången med Karibien i blicken. Koop söker sig långt, långt sydväst om sitt Stockholm för inspiration och skapar så en egen ö. Med vänt förförande drag letar de sig ut från sin plattform på en resa i tid; de rör sig i jazzens tacksamma historia bland 30-talets swing, Gene Krupas rytmexercis och den svenska jazzens strålande sextiotal.

AKTUELLT SKIVSLÄPP: "Koop Islands" ute nu på Playground/Diesel Music.

SPELAR på Pusterviksbaren i GBG den 3 december.

HEMSIDA: www.k-o-o-p.com

JUST NU LYSSNAR JAG PÅ: The Gossip - Standing in the Way of Control

2 comments:

egoistiska egon said...

ah, nya skivan är så bra! och videon till deras singel (http://egoegon.blogspot.com/2006/10/helgens-lt.html) är ju grym. me like. men klänningarna får man väl ha överseende med.

Tbird said...

Ja, man får väl det... Undrade bara om det fanns någon speciell anledning... På senaste plattan har dom ju ganska heavy makeup också ;-)